Odabir obuće


Prilikom svake kupovine obuće obuća se proba, ukoliko nije reč o elektronskoj kupovini u kom slučaju Vam preporučujemo da pre kupovine profesionalno izmerite svoja stopala. Tabela na našem sajtu u podmeniju „Merni sistemi“ Vam u tome može pomoći.

Obuću treba da probate u stojećem položaju. Dame svoju obuću biraju pažljivije nego muškarci, između ostalog i zbog toga što oblik ženskog stopala varira u većoj meri u odnosu na stopala muškaraca. U oba slučaja je važno da obuću probate u paru jer stopala jedne osobe nisu identična.

Preporučljivo je da tražite model čija je dužina 10 – 15 mm duža od stopala kako bi prste mogli slobodno da pomerate.

Različite prilike zahtevaju različite tipove obuće. Njih određuju dizajn, materijali, načini izrade, uslovi za koje su namenjeni (sportska, elegantna, indoor i outdoor, obuća za specijalne uslove...), kao i načini na koje ćete ih nositi. Kod dečije obuće posebno treba obratiti pažnju da odabrana obuća odgovara potrebama dečjih stopala u razvoju. Frontalni deo mora biti zaobljen sa dovoljno prostora za prste, peta bi trebala da bude jaka. Neprikladna obuća kod dece može izazvati trajne deformitete jer su njihove kosti mekše, stopala su u stalnom razvoju, te je zbog toga kod njih potrebna česta provera da li obuća odgovara njihovoj veličini.

Budite slobodni da od nas i naših prodavaca uvek zatražite profesionalni savet pri odabiru obuće.


Korpa  

Nema proizvoda

Slanje 0 Din.
PDV 0 Din.
Ukupno 0 Din.

Cene su sa PDV-om

Korpa Završi kupovinu

Merni sistem
Guliver program
B-KARAVAN