Održavanje obuće

Posle nošenja, u cipele bi bilo dobro staviti plastični ili drveni kalup koji će sprečiti da cipele izgube formu, pogotovo ako su vlažne od znoja ili kiše. Posle nošenja cipela koje su bile izložene vlazi – bilo spolja bilo iznutra, potrebno je ostaviti ih na otvorenom kako bi se prirodnim putem osušile. Možete je napuniti hartijom kako bi sušenje bilo brže. Vlažna obuća se ne sme stavljati na ili uz izvor toplote kako koža na licu i djonu cipele ne bi postala kruta, ispucala i odlepila se. Vlažne cipele i cipele sušene na pogrešan način imaju daleko kraći rok trajanja. Takođe je potrebno znati da se kožni đonovi moraju popravljati na vreme, a da kožni gornji deo obuće (kao i cipele od sintetike i tekstila) na pruža stoprocentnu zaštitu od prodiranja vode. Impregnacija povećava otpornost na vodu, ali jedine cipele koje su zaista otporne na vodu su one od plastike ili gume.

Mazanje i čišćenje kremom omogućuje dugotrajno nošenje cipela, a imalinske kreme bolje štite cipelu od istant sprejeva i preparata. Kremu je potrebno naneti četkom u tankom sloju, zatim izglancati flanel krpom ili najlon čarapom kako bi se postigao visoki sjaj.Trajnost Vaše obuće pored kvaliteta izrade i materijala od kojih su izrađene zavise i od načina na koji ih održavate. Koristite kašike za obuvanje, posebno kod duboke i poluduboke obuće.

Još jedan način da postupate dobro i pravilno prema cipelama jeste da ih ne držite sve zajedno u ormanu jedne preko drugih, već da sačuvate kutije za cipele ili bar da kupite torbe za cipele, da se ne bi oštetile.


Korpa  

Nema proizvoda

Slanje 0 Din.
PDV 0 Din.
Ukupno 0 Din.

Cene su sa PDV-om

Korpa Završi kupovinu

Merni sistem
Guliver program
B-KARAVAN